Foto: Van Veluw Beheer BV

FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie

Voetbalclub FC Twente is op 22 april kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie, het tweede profniveau van Nederland. Daarmee keren de Tukkers na een korte afwezigheid weer terug op het hoogste niveau, namelijk in de Eredivisie.

FC Twente kwam weliswaar in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Jong AZ, maar omdat concurrent Sparta Rotterdam verloor van Jong PSV werd de ploeg uit Enschede maandag in eigen stadion toch al kampioen. Met nog drie wedstrijden te gaan is de ploeg niet meer te achterhalen door de achtervolgers.

Talenten in ontwikkeling
De Keuken Kampioen Divisie is een ideaal podium voor talenten om zich te ontwikkelen en te presenteren aan clubs uit de Eredivisie of internationale topcompetities. Spelers als Dries Mertens, Nacer Chadli, Klaas-Jan Huntelaar en Ruud van Nistelrooij wisten zich ooit in de kijker te spelen in de eerste divisie van Nederland. Daarnaast wisten trainers als Ron Jans, Peter Bosz en John van den Brom in deze competitie uit te groeien tot toptrainer.

Gouden bokaal
Voor de winnaar van de Keuken Kampioen Divisie produceerde W. van Veluw BV een ‘gouden’ bokaal. Het is een gegoten bokaal die tevens in miniatuurversie voor de spelers is nagegoten. Na het afkoelen werden alle gietingen met de hand ‘nagelopen’ en strak gemaakt door de edelsmeden. Vervolgens werden ze geborsteld en verguld. Hierna zijn ze op een speciaal geproduceerd voetstuk gemonteerd en verpakt voor de uitreiking van de trotse kampioen FC Twente.

Meer info op: https://keukenkampioendivisie.nl