Foto: Van Veluw Beheer BV

Medailles Avond4daagsen gemaakt door W. van Veluw BV

De lente is weer begonnen, het mooie weer is op komst en dus wordt het ook langzaam weer tijd voor de Avond4daagse. Tijdens dit evenement wordt gedurende vier dagen gewandeld door heel Nederland. Al in 1909 werd de term ‘vierdaagse’ in Nederland in het leven geroepen. Er werden toen zogeheten wandelmarsen georganiseerd. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot een evenement waar veel kinderen warme herinneringen aan koesteren.

Eerste medaille

Over het algemeen wordt de Avond4daagse gelopen in de afstanden van vijf en tien kilometer. Op enkele plaatsen in Nederland wordt ook de vijftien kilometer eraan toegevoegd. Voor veel kinderen is het de eerste medaille die ze krijgen en dit laat een verrassend diepe indruk achter. De ontvangers bewaren de medaille dan ook vol trots op een veilige plek in hun kamer. Uiteraard spelen bij het enthousiasme de traktaties en het meegebrachte snoep ook een rol.

Productie

Ook voor dit jaar heeft W. van Veluw BV weer de eer om de medailles voor alle Avond4daagsen te verzorgen. In Zeist worden ze geperst met gloednieuw gereedschap, waardoor er een fantastisch resultaat wordt behaald. Dit gereedschap zorgt voor een afbeelding op de medaille, een uitgekapt cijfer en het gaatje voor het halslint. Na het verwijderen van bramen en het afwerken worden de medailles van een mooie glans voorzien. De medailles voor de 5 e, 10 e, 15 e, 20 e en 25e keer worden zelfs voorzien van een laagje echt goud! Daarna komen ze aan een vrolijk bedrukt halslint te hangen en worden ze verpakt per Avond4daagse.