Nieuw ontwerp ‘Gouden Parel award’ van Businessplatform OnderNamen

Jaarlijks reikt businessplatform OnderNamen de ‘Gouden Parel award’ uit. De Gouden Parel is een prijs die OnderNamen ieder jaar uitreikt aan een ondernemer uit de regio die zich op verschillende vlakken heeft weten te onderscheiden. OnderNamen is in de provincie Utrecht actief in vijf verschillende regio’s. Stemmen op de genomineerden gebeurt door collega-ondernemers, een vakjury en leden van OnderNamen. Dat maakt de Gouden Parel een prijs van en voor regionale ondernemers. Een eer om te winnen.

De winnaar is:

De ‘Gouden Parel award 2017’ werd, na een spannende finale, gewonnen door Wouter van Veluw. Op dat moment, namens W. van Veluw BV niet de producent van ‘De Gouden Parel award’. Een vraag die hem wel veel gesteld werd vlak na de uitreiking van deze prestigieuze ondernemersprijs. Dit zette Wouter wel aan het denken en hij zag kansen om met OnderNamen in gesprek te gaan om een hele nieuwe, door Van Veluw ontworpen en geproduceerde award te maken. Met de huidige award als trots resultaat.

Het ontwerp van de Gouden Parel

Na overleg met de directie van Ondernamen en de ontwerpers van Van Veluw werd duidelijk dat de award duidelijk herkenbaar moest zijn door een Gouden parel. Ook het gebruik van meerdere materialen was gewenst om de veelzijdigheid van de deelnemers aan de competitie te benadrukken.

‘Gewoon een gouden bal op een voet is te eenvoudig’ gaf de directie van OnderNamen aan. Daarom zijn er meerdere ideeën uitgewerkt met 3D CAD-software van Van Veluw. Na de eerste selectie is vervolgens het beste idee tot in detail uitgewerkt en verwerkt in een kartonnen model. Er zijn verschillende testen gedaan met de glasafwerking waarna uiteindelijk de matte afwerking van het doorzichtige glas werd verkozen. De nieuwe ‘Gouden Parel’ was klaar en stond te ‘shinen’.

Van Veluw start de productie van ‘de Parel’

De productie professionals van Van Veluw waren aan de beurt om met het ontwerp aan de slag te gaan. Het glas, de basis van de award werd besteld en de overige materialen uit de voorraad gehaald. Tijdens het productieproces bleek al snel dat als gevolg van het ontwerp geen fouten gemaakt mochten worden. Secuur werken was het absolute uitgangspunt om te komen tot een prachtige award.

Het bedrukken van het matte glas. Het versnijden van een gegoten bal (de parel, voorbij het centrumpunt), monteren van een zwaar gewicht aan de bovenzijde van een kolom. Allemaal unieke handelingen die tijdens de ontwikkeling zijn bedacht om uiteindelijk tot een prachtige award te komen waar zowel Ondernamen als de ontvanger trots op kan zijn.

De uitreiking van ‘de Parel’


De ‘Gouden Parel award’ wordt jaarlijks uitgereikt tijdens een groot gala dat OnderNamen organiseert in een vestiging van één van haar leden. Het ‘Gouden Parel gala’ staat bekend om de feestelijke sfeer en de vele informele netwerkmomenten. De winnaar van deze gave award wordt tijdens dit evenement extra in het zonnetje gezet en zal zich, trots als een pauw, onderwerpen aan diverse fotomomenten en krijgt een mooi artikel in de volgende editie van de OnderNamen.