Foto: Van Veluw Beheer BV

Vierdaagsekruis als beloning voor voltooien Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse is een wandelevenement dat bij vrijwel iedereen bekend in de oren zal klinken. Het is een begrip in Nederland en bovendien doen er altijd veel buitenlandse lopers mee. Het evenement wordt al sinds 1909 georganiseerd. Het start traditioneel op de derde dinsdag van juli, dit jaar op 16 juli.

Grootste ter wereld

De Nijmeegse Vierdaagse staat ook wel bekend als ‘The Walk of the World’ en is de grootste meerdaagse wandeltocht die er ter wereld wordt georganiseerd. Elk jaar worden deelnemers uit circa tachtig verschillende landen verwelkomd.

Drie verschillende afstanden

Zoals de naam al doet vermoeden duurt het evenement vier dagen. De deelnemers kunnen kiezen tussen drie verschillende afstanden, namelijk de dertig, veertig en vijftig kilometer. Deze afstand leggen ze dan vier dagen achter elkaar af. Uiteindelijk krijgen alle wandelaars een glorieuze intocht over de Via Gladiola en ontvangen ze het ‘Kruis voor betoonde marsvaardigheid’ als beloning voor hun prestatie.

Vierdaagsekruis

Uiteraard is het Vierdaagsekruis geproduceerd door W. van Veluw BV. Op basis van welke afstand er gelopen is en om de hoeveelste deelname het gaat, krijgt de loper een prachtig aandenken. Er is inmiddels een enorme collectie van herinneringen die door W. van Veluw BV. is gemaakt, zoals op de foto is te zien.

Link voor meer info: https://www.4daagse.nl/nl