Foto: Van Veluw Beheer BV

Deelnemers Fietselfstedentocht krijgen medaille na topprestatie

Ook dit jaar was de Fietselfstedentocht op Tweede Pinksterdag een grandioos succes. In totaal klommen 13.576 deelnemers op de fiets om 235 kilometer af te leggen. De start en finish van de tocht was in Bolsward, het Elfstedenhart van Friesland. De deelnemers konden tussendoor genieten van een heerlijk zonnetje maar o.a. Harlingen was erg regenachtig.

De Fietselfstedentocht werd gestart in 23 verschillende groepen, die op 10 juni vanaf vijf uur in de ochtend het startschot kregen. Het startschot werd gegeven door Maarten van der Weijden. Elke acht minuten vertrok er een nieuwe groep. De groepen zijn samengesteld door middel van een lotingsysteem. Uiteindelijk moesten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten binnenhalen en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste controle in Bolsward aankomen.

Medaille

Als deze geweldige prestatie was volbracht, kon de deelnemer rekenen op een mooie medaille, die is vervaardigd door W. van Veluw BV. De medaille is bevestigd aan een lint met het patroon van de Friese vlag.

In 2008 werd een medaille ingevoerd met de vorm van het Elfstedenkruisje en een wapen van één van de steden. In 2008 was dat het wapen van Harlingen, de eerste stad na het vertrek. In het jubileumjaar 2012 was Bolsward, de hoofdstad van de fietstocht, aan de beurt. Er werd een speciale jubileummedaille vervaardigd, die middels een koord aan de hals kan worden gedragen.

Link voor meer info: https://www.fietselfstedentocht.frl