Foto: Eredivisie

W. van Veluw BV vervaardigt nieuwe Eredivisie-prijzen

De Eredivisie CV heeft in augustus voor het eerst de prijzen uitgereikt voor de ‘Eredivisie-speler van de Maand’ en het ‘Talent van de Maand’. De sportprijs bestaat uit de eretitel en een door W. van Veluw BV ontwikkelde trofee met daarin een vergulde bal.

Eredivisie-speler van de Maand

De eerste trofee belandde dit keer in de handen van een icoon uit de Nederlandse voetbalwereld. Niemand minder dan Feyenoord-aanvaller Robin van Persie kreeg de trofee van Hans Kraay jr. overhandigd. Hij werd benoemd tot ‘Eredivisie-speler van de Maand’ en liet daarmee Ajax-middenvelder Hakim Ziyech net achter zich. Van Persie werd bij zijn clubs Manchester United en Arsenal in totaal al vijf keer uitgeroepen tot de beste speler van de Engelse Premier League, maar was toch erg trots op deze Nederlandse titel, die een mooi plaatsje krijgt in zijn prijzenkast.

Talent van de Maand

De andere prijs die door de Eredivisie CV in het leven is geroepen is voor het ‘Talent van de Maand’. Ook die bijbehorende trofee is vervaardigd door W. van Veluw BV. In augustus is PSV-aanvaller Steven Bergwijn in het bezit gekomen van deze titel en de trofee. Hij troefde Matthijs de Ligt (verdediger van Ajax) en AZ-middenvelder Teun Koopmeiners nipt af.

Productieproces trofee

De bal is in 3D-gegoten en met de hand gepolijst. Vervolgens is deze voorzien van een dikke laag 24-karaats goud en daarna gemonteerd in een gefreesd blok acrylaat, dat gematteerd is voor een moderne uitstraling.

Meer informatie is o.a. te vinden op de website www.eredivisie.nl.