Foto: Van Veluw Beheer BV

W. van Veluw BV heeft nieuwe hydraulische pers

Ruim voor de feestdagen heeft W. van Veluw BV een nieuwe hydraulische pers aangeschaft. Traditiegetrouw wordt er veel handwerk toegepast bij het vervaardigen van de producten, maar uiteraard wordt er ook geïnvesteerd in nieuwe technieken en machines.

De drie huidige hydraulische persen van het merk Gräbener zijn in staat tot 360 tont te persen. De nieuw aangeschafte machine kan tot 600 ton aan persdruk aan. Dit is dus een beduidend zwaardere uitvoering dan de machines die al bij W. van Veluw BV actief zijn.

Een echte allrounder
De nieuwe pers is ook nog eens beter instelbaar, veiliger in gebruik en onderhoudsvriendelijker. Daarnaast kan men met de hogere persdruk ook een hoger reliëf realiseren of een groter oppervlakte in één keer persen. Met de machine worden medailles geperst, maar ook onder meer plaquettes, erepenningen, speldjes en militaire emblemen. De materialen die daarbij worden gebruikt zijn brons, zilver, goud en messing.

Testen
Op dit moment wordt er door W. van Veluw BV volop getest met de nieuwe machine. De verwachting is dat hij in december in gebruik wordt genomen.