Duurzaamheid 2.0 bij W. van Veluw B.V.

“Alle dochterondernemingen van Van Veluw Beheer B.V. gaan bewust om met personeel en middelen. De ondernemingen zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheden, zeker op het gebied van het milieu en dienen zich constant bezig te houden met de verbetering van de economische, ecologische en sociale prestaties (People-Planet-Profit)” zo staat vermeld op de website van W. van Veluw B.V.

“Hierbij ligt de nadruk op ‘het zichzelf actief inzetten’ om de invloed op het milieu te beperken. Het in het oog springende pand met grasdak (milieuvriendelijke isolatie) in Zeist toont duidelijk het voornemen, maar dit blijkt ook uit de genomen maatregelen en toegepaste afspraken binnen het concern. Tijdens een rondleiding in het pand kan niemand dit ontgaan” zo eindigt de tekst over duurzaamheid op de website.

 Verder investeren in zonnepanelen

“Nu is het tijd voor de volgende stap” zo geeft Wouter van Veluw overtuigend aan. “We gaan verder investeren in de duurzaamheid van onze bedrijven in en aan ons pand aan de Woudenbergseweg”.

Het grasdak met de milieuvriendelijke isolatie gaat voorzien worden van in totaal 450 stuks zonnepanelen van elk 500 Watt. Deze zonnepanelen zorgen ervoor dat het complete pand van Van Veluw Beheer B.V. zelfvoorzienend wordt in de stroomtoevoer. De capaciteit van de panelen zorgt er zelfs voor dat op dagen waarop de zon volop schijnt ook stroom aan het net zal worden terug geleverd zodat andere bedrijven hier gebruik van kunnen maken.

Win-winsituatie

In het pand wordt geïnvesteerd in nieuwe maar vooral energiezuinigere machines. Dat betekent letterlijk dat deze nieuwe machines (veel) minder stroom gebruiken. “Hier ontstaat een win-winsituatie” zo geeft Wouter van Veluw aan. “Voor onze klanten een win situatie omdat de capaciteit van de productie zal toenemen. Hetzelfde geldt voor de productiemogelijkheden op deze nieuwe machines. Voor het milieu een win situatie omdat we minder stroom gaan verbruiken”.

Wouter van Veluw: “Ik ben er trots op dat we met ons pand en onze bedrijven een volgende stap kunnen zetten in de duurzaamheid. We werken nu zichtbaar toe naar duurzaamheid 2.0, en wat mij betreft zullen dit niet de laatste stappen zijn. We zullen blijven investeren in capaciteit, mogelijkheden en duurzaamheid”.

ISO 26000 Van Veluw Beheer B.V.

Om te onderstrepen dat duurzaamheid belangrijk is voor Van Veluw Beheer B.V. is het bedrijf als sinds november 2013 ISO 26000 gecertificeerd. Duurzaam vakmanschap wordt in het door Constantis opgestelde Duurzaamheidheidsrapport van november 2021 gebaseerd op de wereldwijde richtlijn ISO 26000 ‘Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Organisaties (MVO)’ duidelijk beschreven. “Dit rapport geeft inzicht in de onderbouwing en uitwerking van de gemaakte keuzes door Van Veluw Beheer BV ten aanzien van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid” zo geeft Wouter van Veluw aan. “Duurzaamheid is, zeer terecht, niet meer weg te denken uit onze bedrijven. Ben je benieuwd naar de inhoud van ons duurzaamheidsrapport, lees er dan over op onze website”.